...pyssel tider!

konstnärs kollektiv...konsnärinna...

Ledig morgon...som vanligt vaknar lilleman tidigt, som han brukar när vi är lediga! I vanliga fall, dvs dagis dagar, får man väcka honom. Faktiskt kommer jag ihåg att jag var likadan själv, väckte mamsen och papsen var eviga lördags morgon...super tidigt! Denna dagen ska bl.a. gå i lekens tecken  samt så bör det städas undan en del bråte. Jag har pyssel unger, som sprider pyssel och papp i hela huset. Också denna egenskap har de fått från mig, har alltid pysslat. Som liten älskade jag lim och tejp, precis som min dotter. Vet inte hur många limstift eller tejprullar som köpts bara sista halvåret. Ändå finns det aldrig någon när man som bäst behöver det. 
 
Som sagt så ska det lekas idag, men det blir nog lite pyssel också. Dottern pratade om julklappar, att hon skulle göra några till sina familjemedlemmar. Jepp, kanske jag skulle hitta på något jag med, julpyssel kanske.

Syrran frågade vad jag vill ha i julklapp, en tavla svarade jag...gjord av henne! He, he kanske lite chabby chic stil...
Egentligen vill jag inte ha något ...förutom en komplettering till min mumin mugg samling. Så, den som har lust att köpa en mugg för 4000 till mig...varsegod!

Jag är välsingnad...

Man skulle kunna tro att jag nu tänkt skriva om religion eller graviditet. INTE, jag är välsignad...lyckligt lottad för jag har fyra syskon!!!! Och de är super! En stor tillgång för mina barn dessutom.Om man fick välja sina syskon skulle jag välja de jag redan har. Jag är äldst i syskonskaran och hela 15 år äldre än mina yngsta syskon. Trots stor ålderskillnad så står vi varandra nära. Jag är en MYCKET STOLT stora syster, och jag föjer med spänning deras färd genom livet. Visst kan jag vara FÖR MYCKET STORA SYSTER ibland och komma med FÖR MYCKET goda råd...men det får de stå ut med. Så, tack Marie, Linda, Line & Thomas för att ni finns! P.s Enda negativa kan väl vara att det inte kommer några syskonbarn inom det närmaste...mina barn vill ha kusiner!

...tjock, tjockare...tjockast!

En hysterisk morgon! Frukost framför bolibompa ska härmed förbjudas under vardagar. Inte för att jag har något emot bolibompa, tvärtom bästa kanalen. Mina barn blir så inne i tvn att de glömmer tid och rum...slutar med STRESS och jag verkligen HATAR att stressa mina barn. Nåväl, i kamp mot tiden fick jag mer eller mindre tvinga på kläder. Värst är ytterkläderna, varför är de alltid svårast att få på? Då min femårings favorit jacka absolut var tvungen att tvättas tog jag fram en annan ärvd jacka, oj oj vilka starka känslor inför jackbytet. Den var ful, löjlig och man såg minsann jätte tjock ut i den jackan, enligt femåringen. Jag blir rädd, ska en femåring säga så om sig själv, ha en sådan sned bild av sitt utseende. Ska tilläggas att vår femåring är smal och jätte lång för sin ålder och hon får ofta höra att hon ser äldre ut. På dagis berättade en av fröknarna att hon hört femåringarna prata om vem som var tjockast. Då var jag tvungen att berätta att jag hört när de lekt med dockor och diskuterat dockornas utseende. Vissa var tjocka (gamla barbie och Cindy dockor) och vissa var minsann inte så fina p.g av för lite smink och dessa ratades. Ska då en Bratz docka vara idealet? Hur mycket man än försöker prata om att människor är olika/lika till kropp och själ så är det svårt att göra sig hörd i surret från omvärden. Man kan bara försöka att övertyga om att de duger och är älskade för den de är.

...grå november

Jaha, det var då dax att dela med sig av sin gråa vardag. Natten som paserade gav allt utom skön djup sömn, vi vaknade, både man och barn, i omgångar och tittade på klockan...låg och småpratade/surrade. Också katten var konstig...bankade på sovrumsdörren för uppmärksamhet...men hade ingen lust att gå ut som brukligt nattetid.  Kan det ha varit fullmåne? Trots lite sömn studsade barnen glada ur sängen... för lite frukostmys. I praktiken innebär det  att barnen dricker mjölk alt juice...samt "tittar" på smörgåsen. Något jag inte förstår är att om jag går upp en timme tidigare än vad jag brukar så blir de dagar mer stressiga än vanligt...kanske är det optimisten i mig som gör att hela morgonbestyret går på halvfart? Nåväl efter frukostmys kastas vi ut i verkligen, bort från vår lilla familjekokong, ut till grå regnig november rusk och till dagis/jobb.

Bristen av sömn har ändå gjort sig påmind... idag skulle jag för jobbets räkning åka in till stan för diverse ärenden. Så jag åker in till stan, letar parkering och mynt till parkeringsautomaten. Hoppar ur bilen och betalar parkeringen och går sedan och gör ärenden. 1 timme senare sitter jag åter i bilen på parkeringsplatsen..startar bilen och ska precis till att åka då jag ser en lapplisa närma sig...vilken tur att man inte chansade, hann jag tänka  och såg då att parkeringsbiljetten saknades i framrutan på bilen. Gissa vart den låg...jo i min ficka.
Vilken tur att någon inte hunnit "lappa" bilen. Summa sumarum, inte en sån grå dag trots allt!!!

RSS 2.0